Kies voor een granieten tuintafel

januari 18, 2023 0 Comments

Ben jij al met veel plezier bezig met het inrichten van je tuin voor het voorjaar? Heb je je planten gesnoeid en de kwetsbare planten ingepakt tegen de kou? Dan is het nu tijd om na te denken over de meubels die je wilt gaan neerzetten. Heb je wel eens gedacht aan een granieten tuintafel als eyecatcher in je tuin? Je kunt hier een prachtige eethoek mee creƫren en vrijwel elke tuinstoel past goed bij een exemplaar van natuursteen. Omdat we zelf ervaren hoe fijn het is om natuursteen in de tuin te gebruiken hebben we dit artikel geschreven. We vertellen je alles over de voordelen van het gebruik van natuursteen in je eethoek voor buiten.

De tafel is mooi en stijlvol

Met een granieten tuintafel haal je een model in je tuin dat mooi en stijlvol is. Natuursteen ziet er strak uit, maar heeft door zijn tekening wel echt karakter. Het is een heerlijk model om aan te zitten. Het materiaal voelt glad aan en geeft geen splinters. Je maakt een echte statement met een blad van graniet. Je kunt zelf kiezen welke tekening en kleur je mooi vindt. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen onderstel. Van strak en slank tot robuust en aanwezig. Zo stel je je eigen tafel samen en maak je er een uniek model van. Of je nu op zoek bent naar een klein model of een tafel voor tien. Het is allemaal mogelijk.

Een granieten tuintafel is makkelijk schoon te houden

Met een granieten tuintafel hoef je je geen zorgen te maken dat je veel tijd kwijt bent met poetsen. Dat is namelijk totaal niet nodig. Met een vochtig doekje veeg je zo al het vuil en stof weer weg. Je hoeft er niet eens echt een sopje voor te maken. Een beetje water en eventueel wat neutrale zeep doet al wonderen. Zware schoonmaakmiddelen zijn niet nodig en doen de tafel geen goed. Veeg de tafel schoon na elke maaltijd en je hebt er verder geen omkijken naar. Wat wil je nog meer?

De tafel is onderhoudsvrij

We gaven al aan dat een granieten tuintafel gemakkelijk schoon te houden is. Een extra voordeel is dat het model ook geen onderhoud vraagt. Je hoeft het niet regelmatig te behandelen of op te schuren. Het is een natuurproduct dat zijn schoonheid behoudt en met de jaren alleen maar mooier wordt. Dus geniet van je aankoop, je zult er alleen maar plezier van hebben. Zelfs als de tafel de hele winter buiten staat is er geen vuiltje aan de lucht en blijft jouw model prachtig. Is het weer tijd om in de tuin te zitten? Dan haal je een doekje over het blad en het onderstel en je bent klaar om aan te schuiven.

Een granieten tafel is stevig en kan tegen een stootje

Tot slot is een granieten tuintafel een tafel die heel stevig is. Het steen is zwaar van gewicht en zorgt ervoor dat de tafel stevig staat en niet wiebelt. Het kan ook prima tegen een stootje.